Descripció empreses de Gurb

CASA TARRADELLAS:

História: es va fundar el 1976 per Josep Tarradellas Arcarons i la seva seu està a la població catalana de Gurb. Va començar com una empresa familiar, en la que als dos anys de la seva fundació van llançar el seu producte estrella: el fuet Espetec, un tipus de salsitxa que aviat es va popularitzar arribant a ser el referent en el mercat. 

Evulució: 1997 comencen a fer pizzes i exporten per tot el mon.

Què fan?: Pizzas, Pizzas Rellenes, Fuet Espetec, Masas Frescas, Mixto, Patés, Trosos de Beicon, Pernil dolç.

Nombre de treballadors: 1.950 treballadors.

MALARS (museu del ter):

História: La fàbrica tèxtil que va acabar prenent el relleu d’aquell primer establiment pre-industrial del segle XVI, va tenir un paper protagonista en els canvis que van sacsejar les poblacions de les ribes del Ter i la comarca d’Osona durant la industrialització a partir del segle XIX.

Què fan? és un museu de territori i societat que es projecta sobre el territori més enllà de l’edifici i les seves col·leccions, amb l’objectiu de posar en valor el patrimoni industrial i natural de la conca mitjana del riu Ter .

Nombre de treballadors: 75 obrers i de 60 a 150 telers.

CHOCOVIC:

História:

És una empresa que es va fundar al 1872 a vic. Al 1977 va canviar de nom i va passar a formar part del grup empresarial Nederland. És líder en vendes al mercat espanyol amb una quota de més de la meitat. 

Què fan? Forneix de xocolates les més importants empreses d’alimentació dels rams de pastisseria, gelats i galetes.

Nombre de treballadors: de 50 a 250   

DIVASA FARMAVIC:

Què fan? son un grup d’empreses reconegut en el mercat de la sanitat i el benestar animal.

 GRANJA ARMENGOL:

História: Va començar produint llet al 1951 i venent-la a les botigues i pastisseries de la comarca. Al 1955 van obrir la primera botiga a vic. 

Què fan? Produeixen llet, batuts, postres, pastissos, iogurts, flams, cremosos, formatges, i també formatges de cabra i d’ovella.

Nombre de treballadors: 65 treballadors.